Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή Domain name

Μοιράσου στο

Καταχώρηση ονόματος

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή Domain

Μερικά πράγματα να θυμάσαι όταν πρόκειται να καταχωρήσεις ένα domain!

1. Κράτα το μικρό

Παρόλο που επιτρέπεται να καταχωρήσεις ένα όνομα μέχρι 63 χαρακτήρες, θα πρέπει να έχεις καλά στο μυαλό σου ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το θυμούνται εύκολα και να το γράφουνε εύκολα. Προσπάθησε να κατοχυρώσεις το μικρότερο δυνατό όνομα που θα μπορούν να θυμούνται οι πελάτες σου για σένα. Ένας καλός κανόνας είναι να καταφέρεις να το κρατήσεις μέχρι 7 χαρακτήρες χωρίς την κατάληξη.

2. .gr ή .com

Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές καταλήξεις διαθέσιμες σήμερα. .gr, .com, .net, .biz κ.α.. Για επιχειρήσεις είναι καλό να έχεις το .com ενώ για επιχειρήσεις που έχουν σχέση με Η/Υ και δίκτυα το .net. Εξαρτάται που είναι ο κύριος όγκος πελατών σου. Αν είναι από εξωτερικό καλό θα ήταν να έχεις .com μιας και αυτό δοκιμάζουν πρώτα όλοι. Αν πάλι έχεις σαν κύριο στόχο την Ελλάδα τότε καλό θα είναι να έχεις .gr.

3. Καταχώρησε το όνομά σου ΤΩΡΑ

Καθημερινά κατοχυρώνονται δεκάδες ονόματα. Πρέπει να κατοχυρώσεις το όνομα που επιθυμείς εκτός και αν θέλεις να πάρεις το όνομα-που-κανείς-δεν-θέλει.gr’. Δε χρειάζεται να έχεις το τέλειο ηλεκτρονικό κατάστημα, ή την μεγάλη επιχείρηση. Στη τελική δεν χρειάζεσαι ούτε σελίδα, απλά πήγαινε καταχώρησε το όνομα που εσύ επιθυμείς πριν χάσεις την ευκαιρία.

4. Ένα μπορεί να μην είναι αρκετό

Μερικές φορές δεν είναι κακή ιδέα να καταχωρήσεις πολλά παρόμοια ονόματα. Αν έχεις το «onomasou.com», καταχώρησε και το «onomasou.gr» ώστε να μη μπορεί κανείς άλλος να το πάρει. Μπορείς να καταχωρήσεις για παράδειγμα το πλήρες όνομα της εταιρείας σου και ένα πιο εύκολο να θυμάσαι. Μερικοί ακόμα κατοχυρώνουν και ονόματα με κάποιο ορθογραφικό λάθος στην επωνυμία τους και όλα αυτά να δείχνουν στη μία και μοναδική σας σελίδα.

5. Χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται

Τα ονόματα διευθυνσιοδότησης (domain names) χρησιμοποιούν μόνο γράμματα, αριθμούς, και παύλες. Κενά και σύμβολα δεν επιτρέπονται και επίσης τα ονόματα δεν είναι ευαίσθητα σε πεζά και κεφαλαία γράμματα.

6. Ρώτα τους φίλους σου

Όταν έχεις πολλά ονόματα στη διάθεσή σου προς επιλογή, δες τι λένε οι φίλοι σου και οι πελάτες σου. Ένα όνομα το οποίο αρέσει σε εσένα, πολλές φορές μπορεί είναι δύσκολο στους άλλους να το θυμούνται. Είναι εύκολο να το πείς? Είναι εύκολο να το συλλαβίσεις?

7. Τέστ μνήμης

Αν έχεις τη παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το όνομα που πρόκειται να κατοχυρώσεις, τότε χαλάρωσε άσε τον ευατό σου 24 ώρες χωρίς να το σκέφτεσαι και την επόμενη μέρα κάνε ένα τεστ: μπορείς να θυμηθείς το domain που σκεφτόσουν την προηγούμενη μέρα?

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top