Οι Ελληνικές Δαπάνες με εικόνες

Μοιράσου στο

Οι Ελληνικές Δαπάνες με εικόνες

Σε μια κίνηση από εκείνες που δεν μας έχει συνηθίσει το ελληνικό κράτος πριν δύο περίπου χρόνια έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Δι@ύγεια». Πρόκειται για μια προσπάθεια βελτίωσης της διαφάνειας στο δημόσιο η οποία, εκτός των άλλων, επιβάλλει τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο κάθε δαπάνης που γίνεται από όλους τους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Το website http://greekspending.com/

 

Κάνοντας χρήση των πληροφοριών αυτών, ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Τσίγκανος, δημιούργησε το πρόγραμμα Greekspending το οποίο μάλιστα σε λίγο διάστημα θα γίνει και open source.

Το Greekspending στοχεύει στην οπτικοποίηση των δεδομένων που αφορούν τις δαπάνες του Ελληνικού Κράτους. Χάρη στην ανοικτή υλοποίηση του προγράμματος «Δι@ύγεια», αποσκοπεί στο να είναι παρά ένας μικρός λίθος στην εξυγίανση του Δημοσίου Φορέα.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο δημιουργός του, η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο!

Highslide JS

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top