Πάνω από 200 εκατομμύρια διευθύνσεις (domain names) στο internet

Μοιράσου στο

Πάνω από 200 εκατομμύρια διευθύνσεις (domain names) στο internet

Πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργά ονόματα (domain names) είναι ενεργά στο internet. Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι το Ιnternet συνεχίζει να αναπτύσσεται με αξιόλογους ρυθμούς. Για παράδειγμα τα domain names, οι διευθύνσεις δηλαδή που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινή μας πλοήγηση στο web, έχουν πλέον ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2011 5,2 εκ. νέα domain ενεργοποιήθηκαν, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
 
Από τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι οι καταλήξεις .com και .net κυριαρχούν, μετρώντας 110 εκ. καταγεγραμμένα domain (αύξηση 8,3%) . Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά της Κίνας δείχνει να είναι η πιο δυνατή αλλά και ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2011, η κατάληξη .cn (Κίνα) έγινε το όγδοο μεγαλύτερο domain name pool στον κόσμο, ξεπερνώντας το ευρωπαϊκό .eu.
 
Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σε σχετική δήλωση ότι «η κατοχύροση ονομάτων τομέα εξακολουθεί να είναι υγιής, παρά τις οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς». Όπως όλα δείχνουν, στα επόμενα χρόνια η αγορά των domain names θα αναπτυχθεί περεταίρω καθώς θα ενεργοποιηθούν οι νέες καταλήξεις.
 
Μέσα στο καλοκαίρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (ICANN) ενέκρινε τον περασμένο Ιούνιο τη διαδικασία ονοματοδοσίας, η οποία θα διευρύνει δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων ονομάτων τομέων, νέες καταλήξεις ονομάτων. Πλέον οι διευθύνσεις στο Ιnternet θα μπορούν να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ο ICANN θα δέχεται νέες αιτήσεις από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 12 Απριλίου του 2012. Ωστόσο η εισαγωγή νέων καταλήξεων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top