Τα 5 καλύτερα antivirus για Android mobile συσκευές

Μοιράσου στο

Η δημοτικότητα και χρησιμότητα των φορητών συσκευών επκοινωνίας είναι πλέον δεδομένη. Δεδομένη πλέον είναι λοιπόν και η αύξηση τον αριθμό των ιών και των εφαρμογών με επιβλαβές περιεχόμενος, η εγκατάσταση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς (antivirus)  στο smartphone και το tablet σας είναι επιβεβλημένη. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus apps που κυκλοφορούν για το Android στο Google Play. Οι παράγοντες που λάβαμε υπόψιν είναι οι ανεξάρτητες δοκιμές του AV-test.org και οι επιδόσεις των εφαρμογών στο Google Play.


1. Avast! Mobile Security
Η έκδοση για Android του γνωστού antivirus “Avast” θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις για τη συσκευή σας. Ελέγχει τα apps που εγκαθιστάτε, το web και τα μηνύματα που λαμβάνατε. Επιπλέον διαθέτει μετρητή κίνησης δεδομένων, widget, web shield, καθώς και δυνατότητα anti-theft για να βρείτε ή να κλειδώσετε το κινητό σας εξ αποστάσεως. Επίσης, σας ενημερώνει για τις άδειες χρήσης που έχουν τα προγράμματα και τις κατηγοριοποιεί, ώστε να βρίσκετε εύκολα τις εφαρμογές που παίρνουν τον έλεγχο του κινητού σας. Σύμφωνα με το AV-test.org το Avast σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία στην ανίχνευση ιών (πάνω από 90%). Τέλος, το πρόγραμμα δεν τρώει πολύ μπαταρία καθώς τρέχει μόνο όταν εκτελεί κάποια εργασία. Η βαθμολογία του στο Google Play είναι 4,7/5 κι έχει εγκατασταθεί 10.000.000 – 50.000.000 φορές.


2. AVG – Antivirus Free
Το AVG είναι άλλο ένα γνωστό antivirus για υπολογιστές που πλέον είναι διαθέσιμο και στο Android. Σας προστατεύει από ιούς και spyware τόσο στο web όσο και στις εφαρμογές που κατεβάζετε. Παρέχει ένδειξη με τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε το κινητό σας μέσω Google Maps σε περίπτωση κλοπής. Άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες είναι η μεταφορά apps από την εσωτερική μνήμη στην SD κάρτα και το task killer για να κλείνετε εφαρμογές που τρέχουν στο υπόβαθρο και να απελευθερώνετε τη μνήμη RAM. Αν και σύμφωνα με το AV-test.org το AVG – Antivirus Free δεν εντοπίζει όσους ιούς εντοπίζει το Avast, εξακολουθεί να είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τους χρήστες Android. Η βαθμολογία του είναι 4,5/5 και έχει εγκατασταθεί 10.000.000 – 50.000.000 φορές.


3. Zoner Antivirus Free
Το Zoner είναι ένα σχετικά νεότερο antivirus για το Android, που σύμφωνα με τις δοκιμές βρίσκεται στην κατηγορία του του Avast, με πολύ μεγάλη επιτυχία στην ανίχνευση ιών και malware. Παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες που παρέχουν και τα παραπάνω antivirus όπως, προστασία από ιούς, trojans, spyware και malware, αντικλεπτικούς μηχανισμούς, ανάλυση των αδειών των εφαρμογών, widget και άλλα. Μια μοναδική δυνατότητα που προσφέρει είναι η δυνατότητα αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων σε άλλους χρήστες Android που έχουν εγκατεστημένο το Zoner. H βαθμολογία του στο Google Play είναι 4,6/5 και έχει εγκατασταθεί 500.000 – 1.000.000 φορές.


4. Lookout Security & Antivirus
Το Lookout είναι ακόμα μια δυνατή επιλογή στα δωρεάν antivirus για Android. Στις δοκιμές του AV-test.org το Lookout σημειώνει τεράστια επιτυχία ανιχνεύοντας πάνω απ’ το 90% των βλαβερών προγραμμάτων. Η δωρεάν έκδοση παρέχει τις δυνατότητες που παρέχουν και τα προαναφερθέντα antivirus: Σας προστατεύει από ιούς και malware ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας για να κάνει πλήρη έλεγχο της συσκευής σας. Διαθέτει αντικλεπτικούς μηχανισμούς (σειρήνα, ανίχνευση τηλεφώνου), ενώ σας επιτρέπει να κάνετε backup των επαφών σας στους servers του Lookout και να τους μεταφέρετε σε άλλο κινητό. Υπάρχει και έκδοση επί πληρωμή που περιλαμβάνει κάποιες ακόμα δυνατότητες όπως η δυνατότητα κλειδώματος και διαγραφής της μνήμης του κινητού εξ αποστάσεως σε περίπτωση κλοπής, ή το backup φωτογραφιών και ιστορικού κλήσεων στους servers του Lookout. Η βαθμολογία της δωρεάν βασικής έκδοσης στο Google Play είναι 4,5/5 και έχει εγκατασταθεί 10.000.000 – 50.000.000 φορές.


5. NQ Mobile Security & Antivirus
Το antivirus της NQ είναι άλλο ένα κορυφαίο πρόγραμμα προστασία από ιούς και βλαβερές εφαρμογές με μεγάλη επιτυχία στην ανίχνευση malware. Προσφέρει ένα εντυπωσιακό πακέτο για τα δεδομένα μιας δωρεάν εφαρμογής: έλεγχο προγραμμάτων και συστήματος για ιούς, έλεγχο web για επιθέσεις από βλαβερά sites και προστασία από τις ιστοσελίδες που προσπαθούν να υποκλέψουν τα δεδομένα σας. Επίσης σας ενημερώνει για τις εφαρμογές που τρώνε την πιο πολύ μνήμη, διαθέτει έλεγχο κίνησης δικτύου και δυνατότητα δημιουργίας backups στους servers της NQ. Τέλος διαθέτει κάποιες αντικλεπτικές δυνατότητες, όπως την εύρεση του κινητού σας μέσω του GPS, αν και για να κλειδώσετε το κινητό ή να ενεργοποιήσετε τη σειρήνα πρέπει να έχετε την premium έκδοση που δεν είναι δωρεάν. Το antivirus αυτό προορίζεται κυρίως για smartphones και μπορεί να μη λειτουργεί σε κάποια tablets. Η βαθμολογία του στο Google Play είναι: 4,5/5 και έχει εγκατασταθεί 5.000.000 – 10.000.000 φορές.


Προσωπική μας γνώμη είναι ότι το Avast και το Zoner είναι πιθανότατα τα πιο καλά προγράμματα προστασίας προσφέροντας πολύ καλή προστασία από ιούς μαζί με ένα πολύ καλό περιβάλλον χρήσης. Φυσικά θα πρέπει να πειραματιστείτε εσείς με τις παραπάνω εφαρμογές ώστε να δείτε ποια ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και τη συσκευή σας.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top