Το νέο Gmail ανανκοίνωσε η Google.

Μοιράσου στο

Το νέο περιβάλλον χρήσης του Gmail, που η Google … είχε αποκαλύψει κατά λάθος πριν από 10 μέρες με βίντεο που είχε διαρρεύσει πρόωρα, είναι πλέον και επίσημα γεγονός. Οι αλλαγές είναι αυτές περίπου που περιμέναμε, μόνο που τώρα περιγράφονται και επίσημα από την ίδια τη Google και συνοδεύονται, φυσικά, από το απαραίτητο (και καθ’ όλα νόμιμο αυτή τη φορά) βίντεο.

 

Πιο συγκεκριμένα, το νέο περιβάλλον του Gmail, που βασίζεται αισθητικά στο θέμα που είχε ήδη κυκλοφορήσει από τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

 

Βελτιωμένος μηχανισμός συζητήσεων. Οι συζητήσεις (conversations) έχουν επανασχεδιαστεί τελείως με σκοπό να γίνουν πιο «κοινωνικές». Για αυτό το σκοπό, τα avatars των χρηστών έχουν γίνει πιο μεγάλα ενώ είναι πιο εύκολη η πλοήγηση στα προηγούμενα και επόμενα μηνύματα. Γενικά ως αισθητική και ως λογική φαίνεται πως θυμίζει αρκετά το Google+.

Ρευστό (responsive) περιβάλλον χρήσης. Αναγνωρίζοντας πως οι χρήστες μπορεί να ανοίγουν το Gmail τους από διαφορετικές συσκευές και οθόνες, η Google φρόντισε να προσαρμόζει αυτόματα τις διαστάσεις της σελίδας ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη. Επιπλέον του δίνει την επιλογή να ρυθμίσει την πυκνότητα μεταξύ των διαφόρων στοιχείων. Στο ίδιο πνεύμα, ο χρήστης μπορεί να αυξομοιώσει το μέγεθος των διαφόρων στοιχείων που αποτελούν τη σελίδα, ανάλογα με το πόση πληροφορία θέλει να εμφανίζεται στο καθένα.

Θέματα υψηλής ανάλυσης. Η σελίδα επιλογής θεμάτων έχει επανασχεδιαστεί εντελώς, φέρνοντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το iStockphoto, με τις οποίες μπορείτε να ντύσετε το περιβάλλον χρήσης του Gmail σας.

Θέματα υψηλής ανάλυσης. Η σελίδα επιλογής θεμάτων έχει επανασχεδιαστεί εντελώς, φέρνοντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το iStockphoto, με τις οποίες μπορείτε να ντύσετε το περιβάλλον χρήσης του Gmail σας.

Πιο έξυπνη πλοήγηση. Η πλοήγηση στα αριστερά έχει βελτιωθεί τόσο σε θέματα χρηστικότητας όσο και στον βαθμό με τον οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί. Πλέον μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των διαφόρων περιοχών της αριστερής στήλης, να κρύψετε τελείως το chat ή να πλοηγηθείτε στα e-mail σας χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Βελτιωμένη αναζήτηση. Η αναζήτηση πλέον περιλαμβάνει φίλτρα και πεδία για τον καλύτερο περιορισμό των αποτελεσμάτων, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εύκολα τα δικά του φίλτρα με μερικά μόνο κλικ.

Οι αλλαγές αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά στους χρήστες σύντομα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει την εμφάνισή του ένα κουμπί “Switch to the new look” που θα επιτρέπει στους πιο βιαστικούς να κάνουν άμεσα την μετάβαση.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top