Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Μοιράσου στο

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια το email, ή ακόμη καλύτερα ο web browser (Internet Explorer, Firefox κλπ) που χρησιμοποιούμε για να “μπαίνουμε” στο internet.

Το mobile app “ζει” μέσα στο mobile internet

To 2013 θα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο mobile (φορητές) συσκευές (“έξυπνα” κινητά – smart phones και tablets) με πρόσβαση στο internet (πηγή: IDC).

To 2015 περισσότεροι άνθρωποι θα “μπαίνουν” στο internet με mobile συσκευές, παρά με τον κλασικό “desktop” υπολογιστή (πηγή: IDC). Με άλλα λόγια, σε λιγότερα από 4 χρόνια το mobile internet

θα είναι πιο σημαντικό από το “κλασικό” internet έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την επιχείρησή σας; Πολύ απλά, ότι το 2015 οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το internet για να μάθουν για εσάς και τα προϊόντα / υπηρεσίες σας, για να επικοινωνήσουν μαζί σας και ενδεχομένως για να αγοράσουν από εσάς, θα το κάνουν μέσα από την mobile συσκευή τους.

Τελικά, τι είναι το mobile app;

Το mobile app είναι στην ουσία ένας πολύ δημοφιλής τρόπος, για τους χρήστες mobile συσκευών, να αποκτούν απευθείας πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στο internet, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τον web browser τους. Όταν, μάλιστα, το mobile app είναι δικό σας, το συγκεκριμένο αυτό περιεχόμενο αφορά εσάς και την επιχείρησή σας!

Παράλληλα, ένα mobile app είναι ένα νέο είδος web site, ειδικά για το mobile internet. Είναι ο νέος – και πολύ αποτελεσματικός – τρόπος κάθε πιθανός πελάτης σας να μάθει, να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει με την εταιρεία σας μέσω του internet.

Και τι γίνεται με το υπάρχον web site σας στο mobile internet; Αρκετοί χρήστες του mobile internet χρησιμοποιούν τον web browser τους, οπότε καλά θα κάνετε να το προσαρμόσετε για να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα σε μια φορητή συσκευή. Το mobile app όμως, είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να έρθει κάποιος σε επαφή με την επιχείρησή σας μέσω του mobile internet. Και το σημαντικότερο: η μια στατιστική μετά την άλλη δείχνει ότι οι mobile επισκέπτες που έρχονται σε επαφή μέσω του mobile app σας έχουν 2 με 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πελάτες σας!

Τι μπορεί να κάνει ένα mobile app;

Βασικά, τα πάντα που μπορούν να γίνουν μέσω του internet! Πιο συγκεκριμένα:

  • Να παρουσιάζει με έναν ωραίο, διαδραστικό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.
  • Να είναι χρήσιμο στον πιθανό πελάτη σας με τρόπο που παράλληλα να προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα ξενοδοχείο, μπορείτε να παρέχετε μια εφαρμογή που θα “ξεναγεί” εικονικά τον ενδιαφερόμενο πελάτη σας στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, ενώ θα του παρουσιάζει παράλληλα τις τρέχουσες προσφορές του ξενοδοχείου σας. Αν, πάλι, έχετε π.χ. ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος, μπορείτε να κάνετε ένα mobile app που θα υπολογίζει το ιδανικό βάρος βάσει κάποιων στοιχείων που θα εισάγει ο πιθανός πελάτης σας. Και όλα αυτά με το αζημίωτο: το όνομα και η διαφήμιση της εταιρείας σας θα βρίσκονται σε κάθε σελίδα της εφαρμογής, σε απόσταση κυριολεκτικά ενός κλικ.
  • Να προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με νέους – και πολύ αποδοτικούς – τρόπους, όπως τα online παιχνίδια, οι online παρουσιάσεις και τα online video.
  • Να παρέχει διάφορες υπηρεσίες πλοήγησης και τοπικής πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο ενσωματωμένο GPS που πρακτικά όλες οι mobile συσκευές διαθέτουν.
  • Να παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες και να πραγματοποιεί εύκολα κρατήσεις κάθε είδους, από ένα ξενοδοχείο μέχρι ένα εστιατόριο.
  • Να παρέχει προσωποποιημένες (personalized) πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη σας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του.

Παραδείγματα επιτυχημένων mobile apps

Amazon.com

Πάντα πρωτοπόρα σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, η εταιρεία Amazon υλοποίησε ένα καινοτόμο mobile app που επιτρέπει στους χρήστες κινητών συσκευών να φωτογραφίσουν μέσω του κινητού τους το προϊόν που τους ενδιαφέρει, και το mobile app να το βρει άμεσα στο Amazon.com χρησιμοποιώντας μόνο τη φωτογραφία του.

Air Tickets

 

Όπως πολλές μεγάλες εταιρείες σε όλον τον κόσμο, έτσι και το μεγαλύτερο πρακτορείο online αεροπορικών εισιτηρίων στην Ελλάδα, η Airtickets διαθέτει ένα πολύ χρήσιμο mobile app που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να ελέγχει μέσα από το κινητό του το πρόγραμμα πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, να πληροφορείται άμεσα για τυχόν προσφορές στις πτήσεις, να πληροφορείται για τις τιμές των εισιτηρίων με διάφορους τρόπους, να υπολογίζει εύκολα το συνολικό κόστος πτήσης και άλλα πολλά.

Google

 

Η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης με το πρόγραμμα αλληλογραφίας Gmail έχει ειδική εφαρμογή να ελέγχει κάποιος τα email του πλέον από το κινητό εν κινήσει.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top