Τι είναι το WordPress; 8 Οφέλη από τη χρήση του WordPress

Μοιράσου στο

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress εξυπηρετεί σχεδόν το ένα τρίτο των ιστοσελίδων του κόσμου, από μικρά προσωπικά ιστολόγια μέχρι πολύπλοκους ιστότοπους μεγάλων εταιρειών όπως η Sony, η Time Inc., η New York Post και το NBC. Το WordPress είναι μόνο ένα από τα συστήματα δημιουργίας ιστοτόπων και συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου που μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν οι χρήστες δωρεάν, αλλά έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που χρησιμοποιείται σήμερα.

WordPress εναντίον του Ανταγωνισμού

Το WordPress βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα τρία πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πακέτα δημιουργίας ιστότοπου στον κόσμο, ακολουθούμενο από το Joomla και το Drupal. Όλα είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, όλα συνοδεύονται από πολλά πρόσθετα για εξειδικευμένη λειτουργικότητα και όλα μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις ανάγκες των μεμονωμένων χρηστών.

Όμως, τόσο το Joomla όσο και το Drupal απαιτούν ένα ορισμένο επίπεδο τεχνικής τεχνογνωσίας και εξοικείωσης με το HTML CSS και τη γλώσσα προγραμματισμού PHP. Το WordPress επιτρέπει στους έμπειρους χρήστες να εργάζονται σε αυτό το επίπεδο, αλλά, σε αντίθεση με το Joomla και το Drupal, περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες για αρχάριους, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο γρήγορα χωρίς γνώση κώδικα ή προγραμματισμού.

8 Οφέλη από τη χρήση της πλατφόρμας WordPress

Ακολουθεί μια ανάλυση σε μερικά βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του WordPress για τη δημιουργία και τη λειτουργία της επιχείρησής σας ή του προσωπικού σας ιστότοπου.

1. Ευέλικτο και προσαρμόσιμο για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες

Αν και το WordPress σχεδιάστηκε αρχικά για να υποστηρίζει το blogging και τους σχετικούς τύπους διαδικτυακών δημοσιεύσεων, εξυπηρετεί επίσης ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών με άλλους σκοπούς. Το WordPress χρησιμοποιείται για τη λειτουργία πολύπλοκων τοποθεσιών για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, τη διαχείριση μικρών επιχειρήσεων και τη δημιουργία προσωπικών ιστολογίων. Οι ιστότοποι WordPress μπορούν να περιέχουν καταστήματα πλήρους ηλεκτρονικού εμπορίου, να παρουσιάζουν ένα portfolio ή να φιλοξενούν ένα κοινωνικό δίκτυο, ομάδα ή podcast. Όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις μιας εταιρείας, το βασικό πακέτο WordPress συν μια ποικιλία βασικών και premium προσθηκών (plugins)  είναι κατάλληλα για τον ιστότοπό σας. Χάρη στα πολλά θέματα και την εύκολη πρόσβαση στο πηγαίο κώδικα του, το WordPress προσαρμόζεται επίσης απεριόριστα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες μιας εταιρείας.

2. Φιλικό προς τον χρήστη—Ακόμη και για αρχάριους

Ένας ιστότοπος WordPress μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και χωρίς καμία τεχνική εξειδίκευση. Το μόνο που χρειάζεται ένας χρήστης είναι ένα όνομα – domain και ένας πακέτο φιλοξενίας. Το WordPress μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν μέσω του παρόχου φιλοξενίας του WordPress ή να μεταφορτωθεί απευθείας από το WordPress.org. Από εκεί, ένας  εύκολος στη διαχείριση πίνακας εργαλείων διαχειριστή έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να προσαρμόσετε την διάταξη ενός ιστότοπου και να ξεκινήσετε τη δημιουργία σελίδων και αναρτήσεων αμέσως.

3. Θέματα με πολλαπλές επιλογές

Τα θέματα του WordPress προσφέρουν στους χρήστες μια σειρά επιλογών για την τελειοποίηση της εμφάνισης και των λειτουργιών ενός νέου ιστότοπου, χάρη στον μεγάλο και αυξανόμενο κατάλογο βασικών και premium θεμάτων του. Πολλά από αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα σε έναν νέο κάτοχο ιστότοπου μέσω του καταλόγου θεμάτων του WordPress και χιλιάδες άλλα μπορούν να αγοραστούν μέσω διαφόρων ιστοτόπων και σχεδιαστών τρίτων από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των θεμάτων ζωντανά και να τα εγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή για να αλλάξετε την εμφάνιση και τη διάταξη ενός ιστότοπου WordPress.

4. Πρόσθετα που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα

Το WordPress περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου, αλλά πολλοί χρήστες θέλουν πιο εξειδικευμένες λειτουργίες που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες ανάγκες ενός ιστότοπου. Ο κατάλογος με διάφορα plugins WordPress περιλαμβάνει εκατοντάδες πρόσθετα—μικρά κομμάτια κώδικα σχεδιασμένα για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών—που επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέτουν λειτουργίες όπως καλάθια αγορών, γκαλερί, φόρμες επικοινωνίας και άλλα σε οποιονδήποτε συμβατό ιστότοπο WordPress. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν εκατοντάδες προσαρμοσμένες προσθήκες (plugins) από τρίτους προγραμματιστές. Τα πρόσθετα μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν και να απεγκατασταθούν κατά το δοκούν καθώς εξελίσσεται ένας ιστότοπος.

5. Οι ιστότοποι WordPress έχουν υψηλό SEO

Η δυνατότητα αναζήτησης είναι το κλειδί για την υψηλή κατάταξη στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Οι ιστότοποι WordPress τείνουν να κατατάσσονται ψηλά για τις λέξεις-κλειδιά τους, κυρίως επειδή ενημερώνονται συνεχώς και επειδή το WordPress περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων και προσθηκών για τη βελτιστοποίηση περιεχομένου για SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).

6. Οι ιστότοποι WordPress είναι φιλικές για κινητές συσκευές

Η ανταπόκριση σε κινητά είναι επίσης ένας παράγοντας στην κατάταξη της Google, επομένως οι ιστότοποι πρέπει να φαίνονται καλοί σε οποιαδήποτε συσκευή. Το WordPress προσφέρει μια ποικιλία θεμάτων με responsive design   και οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν έναν στατικό ιστότοπο να ανταποκρίνεται με αυτές τις προσθήκες και τις  προσαρμογές άψογα.

7. Οι ιστότοποι WordPress έχουν ενσωματωμένο ιστολόγιο-blog

Δεδομένου ότι το WordPress είναι ένα λογισμικό συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, έχει πολλές δυνατότητες που κάνουν τη δημοσίευση περιεχομένου εύκολη. Ένα από αυτά είναι μια “ενσωματωμένη” λειτουργία ιστολογίου στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε οι χρήστες που θέλουν να προσθέσουν ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό τους να μην χρειάζεται να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστά. Αυτό καθιστά δυνατό ακόμη και σε ιστότοπους που δεν σχετίζονται με το blogging να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα ιστολογίου για την προσθήκη ενημερώσεων ή ανακοινώσεων.

8. Η κοινότητα του WordPress προσφέρει μεγάλη υποστήριξη

Επειδή το WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, υποστηρίζεται από κοινότητες που αγαπούν το WordPress σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κοινότητα των λάτρεις του WordPress είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση αλλαγών στο πηγαίο κώδικα και τη διατήρηση του WordPress ενημερωμένο και ασφαλές.

Το WordPress χρησιμοποιείται από πάνω από το 40% των ιστοτόπων που βασίζονται σε CMS παγκοσμίως και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Το WordPress έχει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου wordpress διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρήστη, όχι μόνο σε έμπειρους προγραμματιστές ιστού, και αυτά τα εργαλεία μπορούν εξίσου να υποστηρίξουν έναν μικρό προσωπικό ιστότοπο και μια μεγάλη, περίπλοκη εταιρική ιστοσελίδα. Με μια σειρά λειτουργιών, όπως θέματα και πρόσθετα που έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν τις λειτουργίες του, το WordPress λειτουργεί για όλα τα είδη ιστότοπων.

Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress, θα πρέπει να σκεφτείτε έναν πάροχο φιλοξενίας που προσφέρει φιλοξενία WordPress. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress μέσω του λογαριασμού σας. Η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει τη βέλτιστη λύση και πόρους για την ορθή λειτουργία του νέου σας wordpress ιστοτόπου σας.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top