Αυξήστε τις κριτικές που αφήνουν οι πελάτες του ξενοδοχείου σας.

Μοιράσου στο

Με την συνεχώς αυξανόμενη σημασία που έχουν αποκτήσει οι κριτικές των πελατών σας για το κατάλυμά σας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να  διαχειρίζεστε την online φήμη της ιδιοκτησία σας και να βεβαιώνεστε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες αφήνουν σχόλια είτε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες με κριτικές είτε στην ίδια σας την ιστοσελίδα.

Τα σχόλια των πελατών σας μπορούν να επηρεάσουν τις κρατήσεις σας με δύο βασικούς τρόπους. Πρώτον, οι πιθανοί πελάτες διαβάζοντας τις κριτικές, παίρνουν αποφάσεις βασισμένες από ανθρώπους με ίδιες ή παρόμοιες απαιτήσεις. Δεύτερον, οι κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης επηρεάζονται από την συχνότητα και την ποιότητα των κριτικών αυτών.

Στη συνεχή προσπάθεια μας για να σας κρατήσουμε ενημερωμένους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές της online σας προβολής, δημιουργήσαμε ένα οδηγό για να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη ποιότητα και τη ποσότητα των online κριτικών των πελατών σας, καθώς και να αποφύγετε κάποια συχνά λάθη.

Συμβουλές για το τι να κάνετε.

  1. Προκειμένου να αυξήσετε τα θετικά σχόλια, επιδιώξτε μία πρώτη επικοινωνία με τους πελάτες σας μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ( όπως το Facebook, Twitter κλπ) οι οποίοι είναι συνήθως πρόθυμοι να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με φίλους τους ή ακόμη και με ξένους. Ζητήστε τους να μοιραστούν την εμπειρία και την γνώμη τους ή ευχαριστήστε τους για τα σχόλια τους και κατευθύνετε τους σε συγκεκριμένη σελίδα αξιολόγησης που διαθέτετε.
  2. Αν και κάποιοι από τους πελάτες σας δεν διαθέτουν μία έξυπνη συσκευή (smart phone), αυτοί που είναι πιο ενεργοί με το διαδίκτυο συνήθως διαθέτουν. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης πιθανότερο να έχουν δει έναν κωδικό Γρήγορης Απάντησης (QR code), που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν μία μοναδική εικόνα που μπορεί να τους στέλνει αυτόματα σε μία ιστοσελίδα, όπως σε μια σελίδα αξιολόγησης (φιλική προς κινητά) της ιστοσελίδα σας. Βάλτε αυτό τον QR κωδικό στις αποδείξεις σας, σε μπλοκ σημειώσεων και σε υλικό που διαθέτεται για το μάρκετινγκ του ξενοδοχείου σας, με σύντομες οδηγίες για το τι ακριβώς είναι και πώς να το χρησιμοποιήσουν.
  3. Μια από τις πιο κοινές στρατηγικές είναι να ζητήσετε από τους πελάτες σας να αξιολογήσουν τη διαμονή τους στέλνοντας τους ένα email μετά την επίσκεψη τους. Ζητώντας ευγενικά από τους επισκέπτες να μοιραστούν τα σχόλια τους σε ένα συνοπτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος.
  4. Μπορεί να ακούγετε τετριμμένο, αλλά η πιο απλή μέθοδος είναι αυτή που συνήθως παραβλέπετε, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ. Ρωτήστε πρόσωπο με πρόσωπο, από τους επισκέπτες για την γνώμη τους και στην συνέχεια ζητήστε τους να μεταδώσουν αυτό το συναίσθημά μέσα από μια online καταχώρηση. Είναι μια ισχυρή μέθοδος για την αύξηση της online φήμη σας.

Συμβουλές για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

  1. Πολλές ιστοσελίδες που διαθέτουν σελίδες αξιολόγησης επιτρέπουν στην διαχείριση του ξενοδοχείου να δημοσιεύουν ή όχι την απάντηση μίας αξιολόγησης, όπως επίσης και στην δική σας σελίδα. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο, αλλά όταν έχετε έναν δυσαρεστημένο ή όχι και τόσο ικανοποιημένο πελάτη που αφήνει μια λιγότερο ευνοϊκή κριτική μη απαντήσετε με αρνητικό ή/και με μη εποικοδομητικό τρόπο. Αντί αυτού προσπαθήστε να εντοπίσετε το πρόβλημα μέσα από το σχόλιο και στην συνέχεια καλέστε τον σε μία «ιδιωτική» συζήτηση.
  2. Μια τακτική που έχει δοκιμαστεί από κάποια ξενοδοχεία είναι να δίνουν μία αμοιβή ή κάποιο κίνητρο στους επισκέπτες τους για να γράψουν κάποια θετικά σχόλια. Αυτή η τακτική πάνω σε ιστοσελίδες κριτικών εάν ανακαλυφθεί μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις εναντίον της καταχώρησης του ξενοδοχείου σας.
  3. Τέλος, μην προσφέρετε κάποιο υπολογιστή ειδικά για να δίνετε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να καταχωρούν τα σχόλια τους. Πολλές ιστοσελίδες με κριτικές παρακολουθούν την IP διεύθυνση του υπολογιστή που οι επισκέπτες αφήνουν τα σχόλια τους, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ότι ένα άτομο δεν αφήνει πολλές ψευδείς αναφορές χρησιμοποιώντας διαφορετικούς λογαριασμούς. Έχοντας πάρα πολλά σχόλια που προέρχονται από τον ίδιο υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει τη διαγραφή στις κριτικές σας.

 

Αυτές είναι μερικές βελτιώσεις που μπορείς να κάνεις στην ιστοσελίδα σου όταν έχεις μικρό προϋπολογισμό αλλά όρεξη και χρόνο. Εάν κατέχεις μία ανερχόμενη μικρή επιχείρηση και είσαι στο στάδιο όπου χρειάζεσαι τις υπηρεσίες ενός συμβούλου πάνω στις υπηρεσίες διαδικτύου μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με την EnterTheWeb. Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την online αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σου, να βελτιώσεις τα διαδικτυακά σου έσοδα και να σου παρέχει συμβουλές και στρατηγικές πάνω στο διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top