Επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται στο Twitter

Μοιράσου στο

 Μολυσμένα μηνύματα στο twitter

Ένας μεγάλος αριθμός των μηνυμάτων που περιέχουν μόνο το σύνδεσμο “goo.gl/R7f68” έχει εμφανιστεί στο Twitter, προωθώντας τους χρηστες σε διάφορα website με κακόβουλα προγράμματα φορτωμένα (malware-laden sites).

Τα μηνύματα είναι ως επί το πλείστον προερχόμενα από spam λογαριασμούς, αλλά εμφανίζονται επίσης και από λογαριασμούς που εμφανίζονται να είναι γνήσιοι, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει ένα κρυφό μολυσμένο πρόγραμμα (worm) που εξαπλώνεται και αποστέλλει τα μηνύματα από τους μολυσμένους λογαριασμούς. Επιπλέον, όλα τα μηνύματα που περιέχουν το σύνδεσμο αυτό αποστέλλονται  και από την έκδοση του Twitter για κινητά.

Ο σύνδεσμος στα μηνύματα στέλνει τους χρήστες σε ένα γαλλικό site (http://artcan-developpement.fr) που φαίνεται να έχει προσβληθεί (hacked) και μεταφέρει τους χρήστες σε ιστότοπους που περιέχουν διάφορα μολυσμένα προγράμματα (malware scripts).

Ενώ η πλειοψηφία των μηνυμάτων περιέχουν τo παραπάνω σύνδεσμο μου έχει συμπτυχθεί, είναι πολύ πιθανό να τον αλλάξουν στο μέλλον. Όπως πάντα, μην κάνετε κλικ σε ύποπτες συνδέσεις, και πάντα να διατηρείτε τον υπολογιστή σας προστατευμένο με κάποιο antivirus και anti-malware λογισμικό.

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top