Μείωση χρηστών του Internet Explorer

Μοιράσου στο

O IE 6 πεθαίνει...

 

Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τα μερίδια αγοράς των browsers για το μήνα Σεπτέμβριο. Τα κοινά σημεία στις δύο έρευνες είναι οι νέες απώλειες του Internet Explorer και τα κέρδη για τον Chrome. Τα κακά μαντάτα για τη Microsoft έρχονται από την έρευνα της StatCounter, η οποία δίνει για πρώτη φορά τον Internet Explorer κάτω από το όριο του 50%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπολογίζει μερίδιο 49,87% για τον browser της Microsoft, ενώ ο Firefox βρίσκεται στο 31,5%. Ο Chrome, από την άλλη μεριά, κάνει νέο “ατομικό” ρεκόρ κάθε μήνα κι αυτή τη στιγμή είναι στο 11,54%. Ο βασικός λόγος για τη συνεχιζόμενη πτώση του Internet Explorer φαίνεται να είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμπεριληφθεί η ballot screen στην εγκατάσταση των Windows, στο πλαίσιο της οποίας ο χρήστης αποφασίζει ποιον browser θέλει να χρησιμοποιεί. Έτσι, ο Internet Explorer δεν είναι πλέον μονόδρομος για τους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα PC. Η StatCounter υπολογίζει ότι το μερίδιο του IE στην Ευρώπη είναι οριακά πάνω από το 40%.

Η Net Applications, πάντως, έχει σημαντικές διαφορές στα νούμερα, αλλά όχι στις τάσεις. Στην έρευνά της, υπολογίζει το συνολικό μερίδιο αγοράς του IE στο 59,65%, με τον Firefox στο 22,96% και τον Chrome στο 7,98%.

Η Microsoft εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της στον Internet Explorer 9, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών, όπως δείχνουν και τα downloads της έκδοσης beta. Ο νέος IE αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
 

 

 

 Microsoft Internet Explorer 59.65%
 Firefox 22.96%
 Chrome 7.98%
 Safari 5.27%
 Opera 2.39%
 Opera Mini 0.97%
 Netscape 0.52%
 Flock 0.05%
 ACCESS NetFront 0.05%
 Konqueror 0.05%
 Playstation 0.03%
 Mozilla 0.02%
 Obigo 0.01%
 Danger Web Browser 0.00%
 Microsoft Pocket Internet Explorer 0.00%
 Blazer 0.00%
 WebTV 0.00%
 Lotus Notes 0.00%
 BlackBerry 0.00%
 iCab 0.00%
 ANT Galio 0.00%
 MaxThon 0.00%

internet explorers

 

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top