Μικρή αύξηση στους χρήστες του Bing, η Google διατηρεί τη μερίδα του λέοντος

Μοιράσου στο

Το Bing, η νέα μηχανή αναζήτησης που παρουσίασε τον Ιούνιο η Microsoft, αύξησε ελαφρώς το μερίδιό του στην αμερικανική αγορά τον Ιούλιο, παραμένει όμως πολύ πίσω από τη Google και τη Yahoo, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων comScore.

Το Bing.com προτιμήθηκε τον περασμένο μήνα από το 8,9% των Αμερικανών χρηστών, πετυχαίνοντας για δεύτερο συνεχή μήνα αύξηση του μεριδίου του κατά 0,5%.

Η Google παραμένει μακράν πρώτη, αν και το μερίδιό της έπεσε ελαφρώς από το 64,7% στο 65,0%% τον Ιούνιο, αναφέρουν τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Την ίδια μείωση κατά 0,3% υπέστη και η Yahoo, η οποία είδε το μερίδιό της να πέφτει στο 19,3%. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν οι μηχανές αναζήτησης της Ask με 3,9% και της AOL με 3,1%.

Η Google πάντως φαίνεται ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει συνδυασμένη επίθεση από τους μεγάλους ανταγωνιστές της στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμιση.

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η Microsoft και η Yahοο ανακοίνωσαν στα τέλη Ιουνίου συμφωνία συνεργασίας, σύμφωνα με την οποία η Yahoo θα χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft στους δικτυακούς της τόπους και θα διαχειρίζεται τις πωλήσεις διαφημιστικού χώρου και για λογαριασμό της Microsoft.

Η συμφωνία δεν έχει ακόμα εξεταστεί από τις αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού και δεν αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ πριν από το 2012.

πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top