Τι πρέπει να προσέξεις πριν κατοχυρώσεις ένα Domain Name

Μοιράσου στο

Τι πρέπει να προσέξεις πριν κατοχυρώσεις ένα Domain Name

H ENTERTHEWEB ως επίσημος καταχωρητής ονομάτων, συμμορφώνεται πλήρως  με  τα πρότυπα που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και αναλαμβάνει υπεύθυνα την καταχώρηση του Domain που επιθυμείς. Οφείλει επίσης να σε ενημερώσει για τα δικαιώματα που έχεις ως καταναλωτής που επιθυμείς μία ιστοσελίδα με κατάληξη .gr

Πριν επιλέξεις τον καταχωρητή για το δικό σου Domain Name, θυμήσου να ελέγξεις:

1.Τη διάρκεια του domain που αγοράζεις (αν είναι ετήσιο ή διετές)
2.Την τελική τιμή που το αγοράζεις (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
3.Τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες που λαμβάνεις, να είναι ξεκάθαρες και  κατανοητές
4.Τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών να είναι αναρτημένος σε επίσημο site του υποψήφιου καταχωρητή
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ανέδειξε πλήθος παραβιάσεων από εταιρείες-καταχωρητές Domain Names

Πιο αναλυτικά:

Μη Λειτουργικοί Καταχωρητές:

Από το σύνολο των 444 εγγεγραμμένων καταχωρητών που ελέχθησαν, οι 267(60%), είτε δεν έχουν λειτουργική ιστοσελίδα, είτε δεν παρέχουν καθόλου υπηρεσίες κατοχύρωσης domain name, είτε δεν έχουν τις βασικές πληροφορίες κόστους και διάρκειας της υπηρεσίας που χρειάζονται οι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα:
     

Λειτουργικοί Καταχωρητές:

   
 

Οι εταιρείες καταχωρητών που παρέχουν τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ένας καταναλωτής, όπως τη διάρκεια και το κόστος της υπηρεσίας είναι μόλις 177 (40%). Aπό αυτές, μόνο οι 50 (11%) έχουν σωστά τις βασικές πληροφορίες του κόστους, όπου περιλαμβάνουν το ΦΠΑ και τη σωστή διάρκεια της υπηρεσίας για τις καταλήξεις .GR, που είναι τα δυο έτη.

Συγκεκριμένα:  
   

Διάρκεια Υπηρεσίας:

Η διάρκεια κατοχύρωσης μιας ιστοσελίδας με κατάληξη .GR, είναι διετής όπως και η ανανέωση της. Έτσι ενώ οι εταιρείες κατοχύρωσης θα έπρεπε να ενημερώνουν για τη σωστή διάρκεια της υπηρεσίας, υπάρχουν 39 εταιρείες που δεν ενημερώνουν για τη διετή διάρκεια της υπηρεσίας ή δεν το διευκρινίζουν.

 

Λοιπές Παραβιάσεις:

  • Οι περισσότερες εταιρείες, δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους όρους/κανονισμούς που ισχύουν για όποιον κατοχυρώνει ένα domain name.
  •  Μεγάλες εταιρίες του χώρου :

έχουν προεπιλεγμένες πρόσθετες υπηρεσίες (π.χ. αυτόματη ανανέωση, έλεγχο εγκυρότητας κλπ), κάτι το οποίο είναι μια καταχρηστική πρακτική.

  • Χρεώνουν τους καταναλωτές με χρεώσεις για πρόσθετες υπηρεσίες που δεν έχουν αντίκρισμα.
  • Χρησιμοποιούν παραπλανητικές διαφημίσεις, αναφέροντας μηνιαίες τιμές της υπηρεσίας και χωρίς ΦΠΑ.
  • Τέλος υπάρχει μια εταιρεία η οποία βρίσκεται στη λίστα των μη-ενεργών καταχωρητών του μητρώου της ΕΕΤΤ, ενώ συνεχίζει να προσφέρει κανονικά υπηρεσίες κατοχύρωσης μέσω της ιστοσελίδας της.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και έρευνα πριν αποφασίσεις με ποια εταιρεία θα συνεργαστείς.

Η επιλογή είναι δική σου!

 

Σχετικά άρθρα

Mobile Apps

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, παρόμοια με αυτή που

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps;

Πόσο σημαντικά είναι τα mobile apps; Τα mobile apps, όπως όλα δείχνουν, είναι μια “οικογένεια” εφαρμογών που θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε

Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρισή σας;

Επικοινωνήστε μας

Scroll to Top